Juurivyöhykkeen pesu

Kemiallisten lannoitteiden ja torjunta-aineiden säännöllinen käyttö voi aiheuttaa epäpuhtauksien kertymistä, jotka estävät terveen nurmen kasvun pelialustoilla.

Juurivyöhykkeen pesusysteemi on kehitetty liuottamaan myrkylliset epäpuhtaudet ja pesemään ne pois juurivyöhykkeestä.

Juurivyöhykkeen pesuprosessi viedään läpi seuraavilla tuotteilla:

PanBuster on anioninen pinta-aktiivi, joka tekee vedestä ”märempää” ja liikuttaa sitä maaperän alempiin kerroksiin yhdessä muiden vesiliukoisten materiaalien kanssa.

BioSulphur Liuottaa kertyneitä suoloja mahdollistaen niiden poiston PanBuster pesulla. Korjaa myös epäoptimaalista pH:ta.

BioHumate kelatoi ja tasapainottaa ravinteita, vähentää raskasmetallien saatavuutta.

Pesuprotokolla

Käytä 0,5 L/ha PanBusteria ja 20 L/ha BioSulphuria sekoitettuna vähintään 1 000 litraan vettä. Käytön jälkeen kastele niin paljon kuin mahdollista seuraavat 1 – 2 viikoa.

Lisää 10 L/ha BioHumatea tasapainottamaan maaperä ja lannoita normaalisti. Jos kontaminaatio edelleen heikentää kasvua, toista käsittely.

Biologinen uudelleen asutus

Kun juurivyöhykkeen rakenteelliset ongelmat ovat ratkaistu, se on valmis asuttamaan mikrobien populaation, mikä ei ollut mahdollista epäpuhtauksien läsnäollessa.

Bactolife DP104 voidaan lisätä tässä vaiheessa mikrobielämän lisäämiseksi. Bactolife DP104 on valikoima hyödyllisiä bakteereja ja sieniä. Monipuolinen valikoima toimii varmemmin kuin yksi ainoa laji. Lisäys määrä on 0,5 kg/ha.

Annostusta on syytä nostaa jos maan biologia jo köyhtynyt, kuten steriloinnin seuraksena, sienimyrkkyjen käytöstä, äärimmäisen pH:n tai tulvimisen takia.

Biostimulaatio

Tutkimukset tukevat lisääntyvässä määrin sitä, että kasvien erilainen vaste on selitettävissä yksinkertaisesti niiden ravinteiden määrällä.

Tuotteet, jotka luokitellaan biostimulanteiksi vahvistavat fysiologista vastetta. Niihin kuuluu hyödyllisten mikrobien stimulointi sekä vahvan juurivyöhykkeen kehityksen edistäminen sekä kasvin oman vastustuskyvyn lisääminen ympäristön stressin ja tautien kestämiseksi.

Kasvinsuojelu

Hyödylliset mikrobit eivät ole torjunta-aineita, vaan ne aktivoivat kasvien vastustuskykyä tehden niistä vähemmän alttiita tuholaisille ja taudeille.

Suosittelemme myös BioSilicaten käyttöä lisäämään kasvien kestävyyttä tuholaisia, tauteja ja stressiä vastaan.

Ravinteiden lisäys

Maaperän pesu ja mikrobitoiminnan uudistaminen vähentää kemiallisten lisäysten tarvetta. Lannoitteita tarvitaan kuitenkin korkealaatuisen pelipinnan saavuttamiseksi, mutta vain formuloilla, jotka tukevat biologisten lisäysten aktiivisuutta.

Yhteensopivista lannoitteista voi kysyä lisää Bacrotech Oy:n edustajalta.