BioNutrition – Optimoi kasvin ja maaperän terveyden

Optimoi kasvin ja maaperän terveyden – parantaa nurmipinnan laatua ja kestävyyttä

BioNutrition optimoi mikrobipopulaation kasvin juuren ympärillä sekä energisoi ja tehostaa nurmen luonnollista fysiologiaa. Tuloksena on korkealaatuinen ja nopea pintainen nurmi, joka kestää kulutusta, joustaa ja palautuu nopeasti käytöstä sekä ympäristön aiheuttamasta stressistä. Nurmen leikkaaminen ja käyttö pelialustana on ankara uhka sen terveydelle.

Terveellä nurmikasvilla on tasapainossa ravinteiden ja hiilenenergian kierto. Kasvi ottaa ravinteita ja hormonit sekä entsyymit kuljettavat niitä kasvin sisällä. Ylimääräiset hiilihydraatit, proteiinit ja muut aineenvaihduntatuotteet palaavat juurien kautta maaperään. Mikrobit, jotka elävät juurien ympärillä, syövät näitä nesteitä ja samalla luovat mikrobien ja ravinteiden kehän joka johtaa terveeseen kasvuun ja juurivyöhykkeeseen.

 

Nurmen leikkaaminen häiritsee kasvin hiilienergian kiertoa vaikuttaen lehden ja juuren kasvuun. Tällöin hiiltä ei riitä tarpeeksi sekundäärisille aineenvaihduntatuotteille, jotka ovat vastuussa kasvin vastustuskyvystä ja edesauttavat palautumista käytön jälkeen. Kasvin on vaikeampi vastustaa ympäristön aiheuttamaa stressiä, tauteja ja tuholaisia.

Hiilienergia pidättyy kasviin vähentäen juuresta tihkuvia nesteitä, joka rajoittaa juurikerroksen mikrobipopulaation kokoa, määrää, monimuotoisuutta ja aktiivisuutta juurien ympärillä. Tuloksena maaperän mineraaleja tulee vähemmän juurien kautta kasvien käyttöön.

 

Biostimulantteja ei pidä sekoittaa lannoitteisiin, joiden tarkoitus on korjata vakavaa ravinnevajausta. ATBion biostimulantit lisäävät ravinteiden saatavuutta, vedenpidätyskapasiteettia, antioksidantteja, aineenvaihduntaa ja klorofyllin tuotantoa. BioNutrition on uniikki sekoitus mikro- organismeja, hivenaineita, entsyymejä, kasvihormoneja ja merileväuutteita. Pienikin pitoisuuden lisäys lehdille tai maaperään antaa todellisen sykäyksen kasvin kasvuun ja terveyteen.

ATBion biostimulantit tasapainottavat aineenvaihduntaa. Sen seurauksena ylimääräiset aineenvaihduntatuotteet vapautuvat juurien kautta juurikerroksen mikrobien käyttöön. Tämä on luonnollinen tapa luoda terveellinen vuorovaikutus kasvin ja maaperän välille sekä varmistaa korkealaatuinen nurmipinta.

Juurikerroksen toimiva biologia on elintärkeä nurmen terveydelle ja elinvoimalle. Juurikerros vaikuttaa ravinteiden tasapainoon ja saatavuuteen, siksi vaikutus terveydelle on suora. Lisäksi biologinen aktiivisuus varmistaa orgaanisen aineksen hajoamisen, kuten kuitukerroksen ja ylläpitää avointa rakennetta johtaen tarpeelliseen veden poistumiseen.

Juurikerroksen hyödyllisten mikrobien terve populaatio luo epäsuotuisat olosuhteet sienitaudeille torjuen mm. mustatyvitaudin ja fusariumin asettumista kasveihin.

Synteettisiin lannoiteohjelmiin ja torjunta-aineisiin perustuvan kentänhoidon lopputulos:

  • Vaurioitunut maaperän rakenne ja ravinteiden saatavuus.
  • Lannoitus ohjelmat jotka aiheuttavat matalan juuren ja kuidun kertymisen
  • Hidastunut pelipinta, jonka aiheuttaa kasvisolujen heikentynyt rakenne.
  • Nurmitautien kontrollointi täysin riippuvainen torjunta-aineiden käytöstä, mikä lisää kentänhoidon kustannuksia.

BioNutrition on vastaus tähän haitalliseen lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttöön ja niistä aiheutuviin ongelmiin.
ATBio hoidot:

  • Aktivoi nurmikasvien aineenvaihduntaa, joka johtaa siihen, että kasvilla on käytössään tarpeeksi energiaa fysiologisiin toimintoihin, esim. taudin puolustusmekanismeja ja juurten kasvuun
  • Saa kasvin vapauttamaan juurien kautta ylimääräiset hiilihydraatit jotka ruokkivat juurivyöhykkeen mikrobeja ja mineralisoivat maaperän ravinto-aineet joita ei ole aiemmin ollut kasvin saatavilla.
  • Mahdollistaa korkealaatuisen ja kestävän pelialustan
  • Yksinkertaistaa kentänhoitoa